Projekt wnętrza – pierwszym krokiem do sukcesu restauracji

Nosząc się z zamiarem otwarcia restauracji musimy pamiętać, że do jej funkcjonowania potrzeba czegoś więcej niż smaczne menu przygotowywane przez profesjonalnych kucharzy. Ten aspekt razem z przyjaznymi oraz pomocnymi kelnerami i całą obsługą sali składa się na pierwszorzędny lokal. Nie można jednak zapomnieć o innym, równie ważnym czynniku, jakim jest wnętrze pomieszczeń.

Projekt restauracji jest ważny dla jej sukcesu

Tego typu lokal, szczególnie jeśli ma on być luksusowy, powinien odznaczać się odpowiednim projektem i wyposażeniem. Nie może on przypominać zwyczajnego pubu z szarymi ścianami i nijaką podłogą. Nawet jeśli dania będą niesamowicie dobre, a zabraknie odpowiedniego wystroju wnętrz, może się okazać, że klienci nie będą zainteresowani ponownym odwiedzeniem tego miejsca. Wpłynie to wtedy na renomę restauracji, a co za tym idzie, jej sukces oraz dochody. W sytuacji kiedy nie jesteśmy w stanie odpowiednio zaprojektować wnętrza pomieszczeń, warto skorzystać z oferty profesjonalnego studia aranżacji, jakim jest Punktystyq. To działalność osoby, która nie tworzy swoich projektów szablonowo. Dzięki temu każde urządzone pomieszczenie będzie charakteryzowało się niepowtarzalnym klimatem.

Zalety korzystania z usług profesjonalnego dekoratora wnętrz

Z otwarciem restauracji wiąże się wiele pracy. Nie chodzi tylko o projekt wnętrza lokalu, ale również przygotowanie menu czy zatrudnienie pracowników. Jedna osoba nie zdoła o wszystko sama zadbać. Dodatkowo może się okazać, że dobrze jej idzie rekrutacja kelnerów i kelnerek, jednak całkowicie nie radzi sobie z nawet wstępnym szkicem rozmieszczenia stolików czy ozdób. W tej sytuacji pomoże Punktystyq. Na każdym z etapów prac będzie możliwość kontaktu z wykonawcą, dzięki czemu przez cały czas będziemy mieć okazję do tego, aby wyrazić swoje zdanie czy zasugerować jakieś rozwiązanie. Kiedy dekorator będzie skupiał się na projekcie oraz wykonaniu, my będziemy mogli zająć się innymi rzeczami, dzięki czemu zyskamy czas i wszystkie prace będą sprawnie przebiegały.

Dobrym pomysłem na to, aby zapewnić sobie większą liczbę klientów, jest zadbanie o konkretny motyw całej restauracji. Dobrze, aby wszystko tworzyło ze sobą jedną całość. Jeśli jest to lokal nad morzem, można zadbać o wystrój rodem z wioski rybackiej. Nawet urządzenie w ten sposób toalet nie będzie większym problemem. Powinien on współgrać z menu, w którym zdecydowaną przewagą będą cieszyły się potrawy z ryb. To tylko przykład pomysłu, bo takich miejsc nad morzem jest mnóstwo. Nie jest to co prawda nic oryginalnego, jednak turyści, przyjeżdżający nad polskie morze, lubią jeść w takich lokalach.

Projekt wnętrza restauracji jest tak samo ważny jak oferowane przez nią menu. Pomieszczenia nie mogą być zbyt ciemne. W większości lokalów tego typu królują raczej jasne barwy w połączeniu z ciepłym światłem. Dzięki odpowiednio zaprojektowanemu wnętrzu zapewnimy sobie nie tylko nowych, ale również stałych klientów. Będą oni z ochotą wracali do naszej restauracji.

Author: admin

Share This Post On