Grill na zielono – smakowite inspiracje
Grillowanie jest fantastycznym sposobem na odejście od kulinarnej rutyny. To okazja zarówno do wyruszenia poza cztery kuchenne ściany, jak i zmiany metody obróbki żywności oraz sięgnięcia po nowe receptury. Nie samymi kiełbaskami i karkówką kucharz żyje! Dania z rusztu to nie tylko mięsne przysmaki i szef kuchni Knorr doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Wegetariańskie frykasy nie muszą sprowadzać się wyłącznie do sałatki, podawanej...
Jak zrobić alla parmigiana? – przepis
Lato to idealny moment do przygotowania sezonowych warzyw, niekoniecznie w tym przypadku musimy sięgać po nasze przepisy. Chcąc poczuć w kuchni śródziemnomorski klimat można spróbować przyrządzić włoską przystawkę z mozzarellą. Swój przepis na alla parmigiana wyjawił Patryk Bartnik z restauracja Al Capone. Składniki: 2 okrągłe plastry cukinii 2 okrągłe plastry bakłażana ½ kulki mozzarelli 125g Garść bazylii 2 łyżki migdałów łuskanych...
Ostatnio komentowane