Przepis na mistrzowską szarlotkę
Ta mistrzowska szarlotka wyróżnia się spośród wszystkich pozostałych przepisów tradycyjnych. Została ona zdekonstruowana – każdy składnik podawany jest osobno. Deser nawiązuje do naszej tradycji, opierając się o produkty typowo polskie, tj. jabłko, pigwę, trawę żubrową, jarmuż. Dodawana jest także gałązka z czekolady, która nawiązuje do bogactwa polskich lasów. Wypowiedź: Michał Iwaniuk, Pastry Chef Czekolada Café w Airport Hotel...
Wielkanocne pieczenie łączy pokolenia
Zdaniem niemal wszystkich Polaków (88%) pieczenie łączy pokolenia*. Szczególnie widoczne i doświadczalne jest to w okresie Wielkanocy. Wnuki dekorują babki i mazurki pod czujnym okiem babci, a dzieci ot tak… prosto z serca pomagają mamom w odmierzaniu składników i wygniataniu ciasta. Tym samym kuchnia staje się miejscem łączenia tradycyjnych receptur z nowoczesnością wprowadzaną przez najmłodszych. Klasycznymi wielkanocnymi...
Ostatnio komentowane